Pentax 17 Dark Silver
Pentax 17 Dark Silver
Pentax 17 Dark Silver
Pentax 17 Dark Silver
Pentax 17 Dark Silver
Pentax 17 Dark Silver
Pentax 17 Dark Silver
Pentax 17 Dark Silver
Artikelnummer: 1101271

Pentax 17 Dark Silver

Analog kamera som producerar bilder i halvformat

Webblager
Okänd leveranstid
Butikslager:
  • Dubbelt antal bilder per filmrulle
  • Snabb & enkel laddning av film
  • Automatisk exponering
6 790 SEK
Fri frakt vid köp över 1 500 kronor
Köp nu och betala inom 30 dagar
Personlig service och expertrådgivning
Pentax 17 är en unik nyproducerad analog kamera. Kameran producerar bilder i halvformat, där två bilder på 17mm x 24mm ryms i en bildruta i 35mm-format (36mm x 24mm). Kameran tar bilder i vertikalt format, identiska med de bilder som tas med smartphones, vilket är det vanligaste mediet vi använder idag för att ta bilder.

Fördelar

  • Bilder i vertikalt format
  • Halvformat som fördubblar antalet bilder per filmrulle
  • Nostalgisk och taktil manuell filmspolning
  • Skarpa och rena bilder med avancerad objektivteknik och vacker bokeh
  • Automatisk exponering för att undvika överexponering och ge optimala bilder
  • Sju olika fotograferingslägen för alla tillfällen
  • Snabb och enkel filmhantering
  • Klassisk design med robusta och lätta material

Manuell funktion unik för analoga kameror

Pentax 17 har en manuell filmframdragning som bygger på den som finns i Pentax SLR-filmkameror. Genom filmframdragningen får användaren höra det tillfredsställande upprullningsljudet efter varje tagen bild. Det lättladdade systemet är särskilt utformat för att minimera fel vid filmladdning, vilket gör det särskilt användarvänligt för förstagångsanvändare av analoga kameror. Den har också andra mekanismer som är unika för analoga meror, t.ex. manuell filmspolning med hjälp av spolningsveven, exponeringskompensation med hjälp av exponeringskompensationsratten och ISO-känslighetsinställning med hjälp av ISO-känslighetsratten.

Nyutvecklat objektiv

Pentax 17 har ett nyutvecklat 25mm f/3,5 objektiv med fixfokus (motsvarande ett 37mm objektiv i 35mm-format). Objektivet är baserat på optiken i den hyllade Pentax Espio Mini (lanserad 1994) och har omarbetats för att passa perfekt för halvformatsbilder. Det är också behandlat med HD-beläggning (High Definition) - en mycket uppskattad flerskiktsbeläggning - för att optimera klarheten och skärpan i halvformatsbilder. Med objektivet i RICOH Auto Half (en bästsäljande modell i halvformat som lanserades 1962) som referens har bildvinkeln och brännvidden valts för att göra det enkelt och felfritt att ta vardagsbilder.

Zonfokuseringssystem för att ändra fokusområdet genom enkelt val av zonmarkeringar

Från närbilder till långa avstånd är Pentax 17:s zonfokuseringssystem uppdelat i sex fokuszoner, som indikeras av markeringar för varje zon. Allt användaren behöver göra för att ställa in kamerans fokus är att välja den markering som passar bäst för motivavståndet på zonfokuseringsringen. I makrofokuszonen kan användaren ta en närbild från cirka 25 centimeters avstånd. Med hjälp av handremmen (ingår som standardtillbehör) kan användaren mäta motivavståndet mer exakt.

Ljusstark sökare

Pentax 17:s har en ljusstark sökare av Albada-typ. Den levereras också med en kompensationsram för synfältet vid närbilder för att göra det lättare att komponera närbilder. Det är möjligt att kontrollera zonmarkeringarna direkt genom sökaren.

Sju fotograferingslägen för att passa olika användningsområden

Pentax 17 justerar automatiskt exponeringsinställningarna baserat på de ljusdata som samlas in av mätsensorn. Förutom läget Full Auto, där alla exponeringsinställningar ställs in av kameran, finns det sex andra fotograferingslägen, bl.a: Slow-speed sync, som är mycket användbart vid skymningsfotografering; och Bulb, som är praktiskt vid fotografering av nattlandskap och fyrverkerier. Pentax 17 har också en oberoende ratt för exponeringskompensation, som gör det möjligt för användaren att snabbt ändra exponeringsnivån för att passa olika typer av motiv eller uttrycka användarens kreativa avsikter.

Högkvalitativt kamerahus där noggrann uppmärksamhet ägnats varje detalj

Pentax 17:s kamerahus har en klassisk design som för tankarna till analoga kamerors traditionella utseende. Topp- och bottenkåporna är tillverkade av en solid men lätt magnesiumlegering för att optimera kamerahusets styvhet. Den 40,5 mm stora filtergängan gör det möjligt för användaren att montera en rad olika filter som finns att köpa på marknaden. Pentax 17 är designad för att vara en fröjd att äga, med noggrann uppmärksamhet på varje enskild detalj

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn